Knihy,  Tiskové zprávy

Žokej Josef Váňa se stal kmotrem Horymíra a Šemíka!

Share

Žokej Josef Váňa miluje koně a vše, co je s koňmi spojeno. Když se dověděl, že uznávaná výtvarnice Lucie Seifertová napsala a namalovala knížku Pohádka o Horymírovi, byl jedním z prvních, kdo si tuto knihu prohlédl a přečetl. „Je to skvělá knížka a nejvíc se mi v ní líbí skok Horymíra a Šemíka z Vyšehradu,“ řekl slavný jezdec. Lucie Seifertová ho totiž zpracovala z jejich pohledu. Slavný žokej dokonce projevil přání, aby se skok stal jednou z překážek Velké Pardubické, kterou tato žijící legenda již mnohokrát vyhrála.

Bohužel, jak se ale ukázalo, přesunout Vyšehrad do Pardubic je technicky téměř nemožné a tak se nakonec spokojil alespoň s tím, že se stal kmotrem Lucčiny nové knihy. A když se Seifertová dověděla, že kmotrem Pohádky o Horymírovi bude právě slavný žokej, měla obrovskou radost. „Pan Váňa je novodobý Horymír a já si opravdu nedokážu představit lepšího a vhodnějšího kmotra pro svou novou knihu. Navíc si velmi pana Váni vážím,“ uvedla Lucie Seifertová. Křest knihy se odehrál na závodišti v Lysé nad Labem kam Josef Váňa Seifertovou se svým mužem a nakladatelem Petrem Prchalem pozval.

Po Pohádce o Bruncvíkovi a Pohádce o Králi Karlovi je Pohádka o Horymírovi třetí vydanou knihou v edici Dějiny pro nejmenší, ve které Lucie Seifertová seznamuje děti od tří let s nejznámějšími příběhy české historie a českých pověstí formou obrázkových pohádek. Nejznámější knihou Lucie Seifertové je prostorové leporelo Dějiny udatného českého národa, které sklidilo spoustu cen a letos na podzim nakladatel Prchal a autorka Lucie Seifertová oslaví prodej osmdesátitisícího kusu této publikace.

TZ Nakladatelství Prchal

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy