Share

Ďábelské kuličky v alobalu

Se stále krásnějším jarním počasím pomalu nastává sezóna grilování. Jaké lahůdky si letos připravit? Přinášíme vám recept na ďábelské kuličky.

 

Ingredience:

Cibule – 1 ks
Chilli
Mleté maso – 600 g
Sůl
Voda
 

Postup:

Do mísy vložíme jemně umleté hovězí a vepřové maso, zalijeme studenou vodou a propracujeme. Dále přidáme nakrájenou cibuli, sůl, chilli koření a zamícháme. Z této směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na alobal potřený malým množstvím oleje. Kuličky do alobalu pevně zabalíme a opékáme na grilu 6-8 minut. Do jednotlivých kuliček vpichujeme párátka a při jejich konzumaci je namáčíme do pikantní omáčky.  Přejeme dobrou chuť 🙂

Grilovaná rajčata se sýrovou náplní

 

Ingredience:

Eidam 250 g
Máslo
Pepř
Petrželka
Rajče 6 ks
Smetana 12%, 1 dl
Strouhanka 4 lžíce
Sůl
Vejce žloutky 3 ks

 

Postup:

Rajčata rozkrojíme příčně na půlky a část dužniny vydlabeme lžičkou. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou osmaženou na kousku másla, přidáme žloutky, smetanu, sůl, pepř a naplníme rajčata.

Rajčatovou dužninu prolisujeme, vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, přidáme připravená rajčata, pokapeme je rozehřátým máslem a grilujeme, až náplň změkne a sýr v ní se roztaví.

Ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť 🙂

Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce

 

Ingredience:

Chilli omáčka sladká – 1 lžíce
Kečup – 1 lžíce
Olej – 1 lžíce
Parmská šunka – 100 g
Rozmarýn čerstvý – větvička
Sójová omáčka – 1 lžíce
Vepřové panenka – 450 g

 

Postup:

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 – 5 minut necháme dopéci.

Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou nebo grilovanými brambory. Dobrou chuť 🙂

Recepty na další lahodné recepty na gril naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

TZ J. Poláček, Tradičnírecepty.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

Tom Kenyon, Judi Sion: Arkturiáni

Tom Kenyon, Judi Sion: Arkturiáni

26. Červenec 2017

Představte si, že mimozemské civilizace moc dobře vědí, co se na naší planetě děje. A že se s tím jednoho dne setkáte na vlastní kůži. Parádně vás to rozčílí! Protože to přece není nic, za co by vás společnost pochválila. Naopak – je to „jednou nohou cesta do blázince“! A tak autor spadl do jakéhosi podivného stavu a informace, které se k němu hrnuly, začaly být jednou velkou směsí čehosi, co neuměl zprvu dobře roztřídit. Podělí se s námi o příběh, formou vyprávění, o tom, kterak potkal a stále potkává podivnou arkturiánskou bytost, což jsou mimozemští strážci a ochránci naší planety. Jsou posedlí misemi,

Snadný tarot od Barbary Moore je barevnou pohádkou o kartách

Snadný tarot od Barbary Moore je barevnou pohádkou o kartách

26. Červenec 2017

Byla jsem hodně zvědavá na jakousi hravou a začátečnickou knížku a karty o tarotu od Barbary Moore. Autorky, která je jedna z těch, co umí poutavě a hravě povídat o tarotech tak, že si nějakým zázrakem všechno zapamatujete. Protože to má atmosféru, hraje to na emoce a na pohádkovou představivost. No, nezklamala. Snadný tarot je opravdu snadný. A barvitý! I přes velikost, která nedává tušit žádné odchylky od běžně dostupných karet nebo příruček o tarotu, musím říci, že takhle knížka se velmi příjemně liší. Autorka věnovala větší díl informací než je normálně zvykem obecnému pojednání o tarotu, jak se s ním seznamovat, jak