Share

Ďábelské kuličky v alobalu

Se stále krásnějším jarním počasím pomalu nastává sezóna grilování. Jaké lahůdky si letos připravit? Přinášíme vám recept na ďábelské kuličky.

 

Ingredience:

Cibule – 1 ks
Chilli
Mleté maso – 600 g
Sůl
Voda
 

Postup:

Do mísy vložíme jemně umleté hovězí a vepřové maso, zalijeme studenou vodou a propracujeme. Dále přidáme nakrájenou cibuli, sůl, chilli koření a zamícháme. Z této směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na alobal potřený malým množstvím oleje. Kuličky do alobalu pevně zabalíme a opékáme na grilu 6-8 minut. Do jednotlivých kuliček vpichujeme párátka a při jejich konzumaci je namáčíme do pikantní omáčky.  Přejeme dobrou chuť 🙂

Grilovaná rajčata se sýrovou náplní

 

Ingredience:

Eidam 250 g
Máslo
Pepř
Petrželka
Rajče 6 ks
Smetana 12%, 1 dl
Strouhanka 4 lžíce
Sůl
Vejce žloutky 3 ks

 

Postup:

Rajčata rozkrojíme příčně na půlky a část dužniny vydlabeme lžičkou. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou osmaženou na kousku másla, přidáme žloutky, smetanu, sůl, pepř a naplníme rajčata.

Rajčatovou dužninu prolisujeme, vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, přidáme připravená rajčata, pokapeme je rozehřátým máslem a grilujeme, až náplň změkne a sýr v ní se roztaví.

Ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť 🙂

Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce

 

Ingredience:

Chilli omáčka sladká – 1 lžíce
Kečup – 1 lžíce
Olej – 1 lžíce
Parmská šunka – 100 g
Rozmarýn čerstvý – větvička
Sójová omáčka – 1 lžíce
Vepřové panenka – 450 g

 

Postup:

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 – 5 minut necháme dopéci.

Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou nebo grilovanými brambory. Dobrou chuť 🙂

Recepty na další lahodné recepty na gril naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

TZ J. Poláček, Tradičnírecepty.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

Velmi lidské povídky

Velmi lidské povídky

29. Březen 2018

Muž, jenž podezřívá ženu z nevěry, žena toužící po dítěti, chlapík, který naoko zvládá vše, ale moc dobře ví, že je jen šikovný babral. Ti a mnozí jiné jsou hrdiny povídek v nové sbírce Nelidské zdroje. Monika Petrlová už čtenářům předvedla, že povídka je jejím oblíbeným literárním útvarem. Po dvou úspěšných povídkových souborech – Hafni! a jiné povídky a Mrkev pro vězně – se vrací se třetí sbírkou Nelidské zdroje. Nelidské zdroje se v deseti povídkách zaměřují na dnešní uspěchanou dobu, kdy nás společnost tak trochu tlačí k rychlosti, odtažitosti, z lidí se stávají zdroje a ze všech jsou manažeři, asistenti  či specialisté. Mezilidské vztahy však nikdo

Enrique Barrios: Ami, vnitřní civilizace

Enrique Barrios: Ami, vnitřní civilizace

27. Březen 2018

„Když jsme přijeli, myslel jsem si, že se Ami a jeho kosmická loď navrátí v prvních dnech letního období, ale strávil jsem téměř dva měsíce marným čekáním na skalách, kde jsme se předtím dvakrát setkali. Prázdniny už pomalu končily, zanedlouho jsme se měli vrátit do města a pořád nic. Toto smutné čekání změnilo mé prázdniny ve skličující, nekonečně dlouho trvající okamžiky. Každý den jsem chodil na skály na pláži a dlouhé hodiny, někdy až dlouho do noci, jsem pozoroval oblohu a přál jsem si spatřit známý létající předmět. Při každé světlušce, která nade mnou prolétla, mi srdce poskočilo nadějí, ale vždycky se