Share

Ďábelské kuličky v alobalu

Se stále krásnějším jarním počasím pomalu nastává sezóna grilování. Jaké lahůdky si letos připravit? Přinášíme vám recept na ďábelské kuličky.

 

Ingredience:

Cibule – 1 ks
Chilli
Mleté maso – 600 g
Sůl
Voda
 

Postup:

Do mísy vložíme jemně umleté hovězí a vepřové maso, zalijeme studenou vodou a propracujeme. Dále přidáme nakrájenou cibuli, sůl, chilli koření a zamícháme. Z této směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na alobal potřený malým množstvím oleje. Kuličky do alobalu pevně zabalíme a opékáme na grilu 6-8 minut. Do jednotlivých kuliček vpichujeme párátka a při jejich konzumaci je namáčíme do pikantní omáčky.  Přejeme dobrou chuť 🙂

Grilovaná rajčata se sýrovou náplní

 

Ingredience:

Eidam 250 g
Máslo
Pepř
Petrželka
Rajče 6 ks
Smetana 12%, 1 dl
Strouhanka 4 lžíce
Sůl
Vejce žloutky 3 ks

 

Postup:

Rajčata rozkrojíme příčně na půlky a část dužniny vydlabeme lžičkou. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou osmaženou na kousku másla, přidáme žloutky, smetanu, sůl, pepř a naplníme rajčata.

Rajčatovou dužninu prolisujeme, vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, přidáme připravená rajčata, pokapeme je rozehřátým máslem a grilujeme, až náplň změkne a sýr v ní se roztaví.

Ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť 🙂

Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce

 

Ingredience:

Chilli omáčka sladká – 1 lžíce
Kečup – 1 lžíce
Olej – 1 lžíce
Parmská šunka – 100 g
Rozmarýn čerstvý – větvička
Sójová omáčka – 1 lžíce
Vepřové panenka – 450 g

 

Postup:

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 – 5 minut necháme dopéci.

Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou nebo grilovanými brambory. Dobrou chuť 🙂

Recepty na další lahodné recepty na gril naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

TZ J. Poláček, Tradičnírecepty.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

Eva Hölzelová: Arina

Eva Hölzelová: Arina

19. Listopad 2017

Je to pohádka? Nebo mýtický příběh? V roli čtenáře budete často tápat, až se nakonec rozhodnete tuhle věc neřešit a ponoříte se do svěžího příběhu odloženého znetvořeného chlapečka Adama, který vyrostl u lesních žen, moudrých a spravedlivých. Převzal od nich jejich moudrost, a přidal mužnou odvahu. Jednoho se musel vydat do světa, protože tak už to bývá. Aby nebyl sám, přidala se k němu i moudrá, lehce svérázná a někdy i prostořeká vlčice Arina. Lidské království ovládla pavoučí královna Arachnita a nepěknou kletbu uvrhla na členy královské rodiny. Dalo by se říct, že jedna pohroma stíhá další a ani s příchodem Adama to není

Lenka Sobotová: Suchý konce

Lenka Sobotová: Suchý konce

19. Listopad 2017

Duševní samomluvy a suchý konce. Někdy máme chuť se začíst do něčeho, co je obyčejné i neobyčejné, zároveň tím, jak to proniká do nitra duše, jak nás to osvobozuje od vlastních myšlenek, protože zjistíme, že jiní lidé mají někdy v hlavě úplně to samé. „Všechno je na korbě, náklaďák naložený do výšky vypadá jako nějaký pojízdný strašidelný hrad z pouti. Druhé auto řízené pobočníkem a naložené sutí včetně dubových parket už odjelo ke sběrnému dvoru.  „A co vy? Přece vás tu nenecháme…“ zarazí se šéf při pohledu na paní domu, bezprizornou postavu s kabelkou přitisknutou k hrudi, nerozhodně stojící na verandě, kterou profukuje vítr, až to