Share

Ďábelské kuličky v alobalu

Se stále krásnějším jarním počasím pomalu nastává sezóna grilování. Jaké lahůdky si letos připravit? Přinášíme vám recept na ďábelské kuličky.

 

Ingredience:

Cibule – 1 ks
Chilli
Mleté maso – 600 g
Sůl
Voda
 

Postup:

Do mísy vložíme jemně umleté hovězí a vepřové maso, zalijeme studenou vodou a propracujeme. Dále přidáme nakrájenou cibuli, sůl, chilli koření a zamícháme. Z této směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na alobal potřený malým množstvím oleje. Kuličky do alobalu pevně zabalíme a opékáme na grilu 6-8 minut. Do jednotlivých kuliček vpichujeme párátka a při jejich konzumaci je namáčíme do pikantní omáčky.  Přejeme dobrou chuť 🙂

Grilovaná rajčata se sýrovou náplní

 

Ingredience:

Eidam 250 g
Máslo
Pepř
Petrželka
Rajče 6 ks
Smetana 12%, 1 dl
Strouhanka 4 lžíce
Sůl
Vejce žloutky 3 ks

 

Postup:

Rajčata rozkrojíme příčně na půlky a část dužniny vydlabeme lžičkou. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou osmaženou na kousku másla, přidáme žloutky, smetanu, sůl, pepř a naplníme rajčata.

Rajčatovou dužninu prolisujeme, vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, přidáme připravená rajčata, pokapeme je rozehřátým máslem a grilujeme, až náplň změkne a sýr v ní se roztaví.

Ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť 🙂

Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce

 

Ingredience:

Chilli omáčka sladká – 1 lžíce
Kečup – 1 lžíce
Olej – 1 lžíce
Parmská šunka – 100 g
Rozmarýn čerstvý – větvička
Sójová omáčka – 1 lžíce
Vepřové panenka – 450 g

 

Postup:

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 – 5 minut necháme dopéci.

Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou nebo grilovanými brambory. Dobrou chuť 🙂

Recepty na další lahodné recepty na gril naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

TZ J. Poláček, Tradičnírecepty.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

Enneagram: Devět typů osobnosti jako na dlani, v hloubce vaší duše

Enneagram: Devět typů osobnosti jako na dlani, v hloubce vaší duše

17. Září 2017

Tak se rovnou přiznám, že jsem Individualista. Je to docela průšvih. Test enneagramu popisuje devět typů osobností, struktur duše a především hlubokých vnitřních motivů k jednání, prožívání a do jisté míry i k uchovávání vzpomínek. Navenek tyhle typy zní celkem nevinně (Perfekcionista,  Pomocník, Vítěz, Individualista, Pozorovatel, Loajální skeptik, Požitkář, Bojovník, Usmiřovatel). Tak co si vyberete, takhle narychlo? Struktura osobnosti člověka je složitá. Donedávna jsem si myslela, že mnohé osvětlí astrologické charakteristiky a kousek psychologie k tomu. Jenže tohle zcela předčilo má očekávání. Devět typů osobnosti je tady rozebráno s takovou pečlivostí, navíc rozvětvenou ještě tím, že v mnohých situacích se náš profil může nahýbat do jiného

Laureátkou Literární ceny Knižního klubu 2017 je Anna Vovsová

Laureátkou Literární ceny Knižního klubu 2017 je Anna Vovsová

7. Září 2017

Literární cena Knižního klubu, realizovaná společností Euromedia Group, a.s. (EMG), je v mnoha ohledech jedinečná. Nezaměřuje se na již publikované práce, jak bývá obvyklé, ale vybrané původní rukopisy proměňuje v knihy, dlouhodobě podporuje domácí tvůrce a rozvoj kvalitní české literatury. Literární cena Knižního klubu od roku 1995 otevírá tuzemským talentovaným autorům cestu do světa profesionálních spisovatelů. Odměnou vítězi je vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižní klub, prémie 100 000 Kč a originální skleněná plastika ve tvaru knihy – letos ji získala Anna Vovsová s románem Ladič. Vítězné dílo 22. ročníku Literární ceny Knižního klubu bylo oficiálně vyhlášeno v rámci slavnostního ceremoniálu 5. září v pražském