Recept na polabskou plec
Když už nevím, co bych uvařila k obědu a nemám moc času na přípravu, sáhnu po tomto osvědčeném receptu, který vařila už moje maminka a – s malou obměnou – i moje babička. Chutná dospělým i dětem a hodí se k němu téměř jakákoliv příloha – rýže, brambory nebo knedlík, takže z toho pokaždé můžete mít tak trochu jiné jídlo.
Polabská plec
1 / 2 – 3 / 4 kg vepřové plece
1 cibule
1 balení mražené směsi mrkev + hrášek + kukuřice
sůl, drcený kmín, příp. pepř
olej
hladká mouka
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme. Osolíme, okmínujeme, případně opepříme (dětem pepř vynecháme a solíme jen mírně nebo vůbec). Podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Vsypeme mraženou zeleninovou směs, přivedeme k varu a vlijeme trochu vody, do které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Povaříme ještě 10 až 15 minut, aby bylo maso měkké a mouka dobře provařená.
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]
Dobrou chuť!