Knihy,  Tiskové zprávy

Tři stovky lidí si přišly pro Fifty Shades darker.

Share

V Praze dne 23. ledna 2013 – Asi tři stovky lidí přilákal mimořádný večerní předprodej druhého dílu Fifty Shades Darker – Padesát odstínů temnoty do Paláce knih Luxor v Praze. Před devátou večer ve středu 23. ledna se před knihkupectvím vinula fronta zájemců, kteří využili možnosti zakoupit si český překlad jako první v Čechách – byly to hlavně mladé ženy, ale přišly i páry.

Součástí večera byl i čtecí maratón z knihy, který zahájil Václav Kadlec, generální ředitel společnosti Albatros Media a. s. Postupně se ve čtení vystřídala herečka Petra Horváthová s překladatelkou Zdeňkou Liškovou, šéfredaktorkou nakladatelství XYZ Markétou Šlaufovou a nadšenými čtenářkami i čtenáři, kteří si přišli knihu koupit.

Na závěr vylosovala Petra Horváthová vítězku tomboly, která vyhrála něžnou erotickou pomůcku – tantrická peříčka od společnosti Intimity.cz.

První díl trilogie s názvem Fifty Shades od Grey – Padesát odstínů šedi překročil magickou hranici sto tisíc prodaných výtisků a stal se nejprodávanější knihou roku 2012.

O knize:

E L James:

Fifty Shades Darker-Padesát odstínů temnoty

V Praze dne 18. ledna 2013 – Na konci prvního dílu Anastasia Steeleová od Christiana Greye prchá. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj však stále nemůže zapomenout.

Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k němu. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit.  A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…  

Fenomén Fifty Shades zasáhl Českou a Slovenskou republiku se stejnou silou jako zbytek světa. První díl Fifty Shades of Grey se začal prodávat 1. října a za první tři měsíce překročil magickou hranici sta tisíc prodaných výtisků. Stal se nejprodávanější knihou roku 2012, přičemž druhou nejprodávanější předstihl o více než čtyřicet tisíc výtisků.

Nakladatelství XYZ chystá i třetí díl trilogie, který se bude jmenovat Fifty Shades of Freed – Padesát odstínů svobody a v němž se osudy Anastasie Steeleové a Christiana Greye uzavřou. Vyjít by měl v polovině tohoto roku.

E L James je pseudonymem Eriky Mitchellové Leonardové (1963), televizní produkční a manželky scenáristy a režiséra Nialla Leonarda, s nímž je více než dvacet let a má s ním dva pubertální syny. Fifty Shades od Grey původně je psala jako fanfiction ságy Stmívání pod jménem Snowqueens Icedragons. Úspěch, kterého její dílo dosáhlo na internetu, ji naprosto šokoval. Vtělila do něj podle svých slov svoji krizi středního věku a všechny své fantazie, které se zřejmě potkaly s fantaziemi mnoha žen po celém světě.

TZ Albatrosmedia, a. s.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy