Share

Vánoční cukroví nemusí být pouze rohlíčky, perníčky nebo linecké. Vyzkoušejte inspiraci z Rakouska a pochutnejte si na vyhlášených Mozartových koulích.

Jak na to? Nejprve rozmixujeme mandle, ke kterým přidáme 300g cukru, vodu a vypracujeme těsto. Umeleme i pistácie, přidáme 150g cukru a rum a vypracujeme vláčnou hmotu. Ze zelené směsi utvoříme menší kuličky, které pak vkládáme do bílé hmoty.

Takto zpracované kuličky napíchněte na párátko a namočte v hořké polevě. Po zaschnutí vyjměte párátko, a díru po párátku opatrně zamaskujte spirálou z bílé polevy. Poté vložte do papírových košíčků a ochutnávejte.

Ingredience:

Cukr moučka 450 g
Čokoládová poleva bílá a hořká, 2 balení
Mandle oloupané, nameleme, 300 g
Ostatní pistácie ( natural, nameleme), 150 g
Rum 1/2 lžíce
Voda 1 lžíce

Dobrou chuť!

TZ TradičníRecepty.cz, Foto/Text: J. Poláček

[pt_view id=“65599bf9q6″]