Share

Ingredience:

1 máslo
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml smetany na šlehání
250 g strouhaného kokosu
1 lžíce rumu
200 g hořké čokolády
kokos na posypání

 

Máslo pomalu rozehřejeme (pozor, nesmí se přepálit!), vsypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a smetanu a pět minut zvolna za stálého míchání vaříme. Přidáme kokos a rum a prohřejeme, aby se vše spojilo v hustou hmotu. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem, válečkem rozválíme na placku 0,5 – 1 cm silnou a necháme vychladnout. Nakonec přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem, necháme v chladu odpočinout do druhého dne a pak už jen krájíme čtverečky.

Uchovávejte v chladu, nejlépe mimo dosah ostatních členů rodiny, jinak do Štědrého dne nevydrží! 🙂

Dobrou chuť!

Soňa