Knihy

Vidí to, co vrah… Mladá studentka, která se náhodou stane svědkem vraždy.

Share

Všichni milovníci napínavých příběhů se již brzy mohou těšit na novou sérii americké autorky Jill Hathaway. Mladé dívce propůjčuje její nemoc paranormální schopnosti – ocitá se v těle jiných lidí. Vidí to, co mají před očima. Při jednom z jejích „převtělení“ se stane svědkem vraždy. Titul Děsivé splynutí – Vidím to, co vrah vychází v Nakladatelství Fragment 27. srpna!

Vee je normální sedmnáctiletá středoškolačka, která žije pouze s otcem a mladší sestrou. Život jí komplikuje porucha spánku – narkolepsie, která jí přivádí do nepříjemných situací. Nemocný nemůže usnout a místo toho se propadá na různých místech do „bezvědomí“, během kterých se ocitá na krátký čas v těle druhých. Otec je přesvědčený, že dcera bere pravidelně léky, které jí předepsali odborníci. Vee je však nahradila kofeinovými tabletkami a jediné, po čem touží, je neusnout.

Vlivem vyčerpání usíná na různých místech – ve škole, na plese, doma.  Dostává se do těla lidí kolem a prožívá s nimi vše; vnímá jejich pocity a vidí jejich očima. Aby došlo k takovému spojení, stačí se jen dotknout věci, které se předtím dotknul někdo jiný a prožíval při tom silné emoce.

Jednoho dne se splynutí stane noční můrou, která Vee navždy změní život. Vidí očima vraha, který se právě pokusil zabít její nejlepší kamarádku. Chce něco udělat, zabránit tomu a zachránit ji. Ráda by objasnila, v čí kůži se ocitla a co ho vede k tomu, aby zabil mladou dívku. Podaří se jí odhalit vraha a ochránit další dívky před hrozícím nebezpečím?

„Hathaway debutuje napínavým, paranormálním thrillerem, který dává pojmu empatie zcela novou úroveň chápání. Mysteriózní příběh plný napětí a silných emocí.“

Publishers Weekly

Děsivé splynutí – Vidím to, co vrah

Anotace:
Středoškolačka Vee je normální dívka, která řeší problémy jako každý teenager. Kromě toho však trpí poruchou spánku, která způsobuje dočasné bezvědomí. Během tohoto stavu se Vee ocitá v těle jiných lidí a vidí jejich očima. Jednoho dne se ocitne v těle vraha, který má na svědomí smrt její nejlepší kamarádky. Tento čin zamaskoval jako sebevraždu. Brzy poté zemře další dívka a Vee se začne strachovat o svou mladší sestru.
Stojí před rozhodnutím, zda pátrání ponechat na policii, nebo se do něj pustit na vlastní pěst. Dokáže vrahovi jeho vinu?
115×183 mm, brož., 272 str., 199 Kč
pro čtenáře od 15 let

Autorka: Jill Hathaway

Tisková zpráva nakladatelství Fragment

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy