Share


Nevíte, čím začít dnešní oběd? Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte poctivou krémovou česnečku – sytou polévku plnou zdravých surovin a bez umělých dochucovadel!

Suroviny:

1 velká cibule
kousek celeru (z menší hlavy klidně 1/4)
1 – 2 petržele
kousek pórku (bílá část)
4 brambory
smetana na šlehání
celá palice česneku
olej, sůl, čerstvě mletý pepř, majoránka
starší rohlík nebo světlý toustový chléb na krutony
sýr (např. eidam)

Postup

Na oleji necháme pozvolna zesklovatět nakrájenou cibuli. Zalejeme přibližně 1 litrem vody nebo vývaru, přidáme na kostky nakrájený celer, petržel a brambory, osolíme, opepříme a necháme vařit.

Když je zelenina téměř uvařená, přidáme nakrájený pór a vše vaříme do měkka. Rozmixujeme, vlijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek a hrstičku majoránky.

Už jen krátce povaříme, příp. dochutíme a podáváme posypané opraženými krutony a nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

Sona Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’4′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]