Knihy

Účetnictví 2012 – obsáhlá publikace s mnoha příklady a CD

Share

Jiří Strouhal, Renata Židlická, Bohuslava Knapová, Zdenka Cardová, Účetnictví 2012, Velká kniha příklad. BizBooks ve společnosti Albatrosmedia 2012.

Tato značně obsáhlá kniha Účetnictví nevychází poprvé. Jedná se o nejaktuálnější verzi se všemi informacemi týkající se účetnictví.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Chcete podnikat a nemáte ani tušení, jak nakládat s doklady, co je to účetní závěrka, rozvaha, jak se pracuje s hmotným, nehmotným a finančním majetkem apod., nebo jste studentem obchodní akademie či vysoké školy ekonomické, pak přesně tahle více jak 700 stránková publikace je určená právě pro vás.

Seznamuje čtenáře od absolutních základů až po celé kompletní vedení účetnictví nejen po teoretické stránce, ale v mnoha konkrétních příkladech. Definice, systémy, souvislosti, ale i známá „téčka“ podvojného účetnictví.

Naučíte se sestavovat Rozvahu, hlavní knihu, deník, dozvíte se, co jsou to analytické a podrozvahové účty, jak opravovat v účetních knihách, jak se účtují odpisy, jak zahrnout do účetnictví leasing a investice do nemovitostí, akcie, dluhopisy, opce. Ozřejmí vám otázky kolem účtování zásob (zásoby ke zpracování, ale i obaly a náhradní díly apod.). Naučíte se účetní závěrku a inventarizaci. Zjistíte si svou daňovou povinnosti.

K dalším tématům je využívání účetních dat pro finanční řízení (časová hodnota peněz, oceňování cenných papírů, akcií apod.), finanční analýzy a manažérské účetnictví.

Přílohami v publikaci jsou Typový účtový rozvrh pro podnikatele, užitečná anglická terminologie a CD.

Na trhu nejspíš nenajdete komplexnější a propracovanější publikaci zabývající se účetnictvím.

Ukázka z knihy

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy