Kultura

Chystá se remake Bláznivé dovolené. Kdo si však zahraje “taťku” Griswolda ještě není jasné.

Share

Bláznivá dovolená s rodinou Griswoldových baví už od roku 1983 nejen Spojené státy; před pár dny ji znovu úspěšně opakovaly na našich televizních obrazovkách.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

.

J. F. Daley spolu s J. Goldsteinem chtějí natočit remake, ačkoliv jejich nadšení vůbec nesdílí americká média ani fanouškové originálu, kteří mají obavy, že by nový film působil příliš křečovitě, snažil se přiživit na staré slávě a poukázal tak na nedostatek hollywoodské originality.

Bláznivá dovolená parodizovala americké měšťáky, kterým se přihodí leccos trpkého, když se snaží jako kompletní rodina spolu strávit ty nejhezčí chvíle.

Scénář od Johna Hughese vycházel z povídek, otištěných v National Lampoon Magazine. Opíral se také o vzpomínky na nepovedený výlet do Disneylandu, který si (ne)užil Hughes jako malý chlapec.

Film se stal kasovním trhákem, který jen ve Spojených státech vydělal více než 61 milionů dolarů (s rozpočtem „jen“ 15 milionů dolarů). Pak se film rozšířil do celého světa a přinášel (a ještě přináší) zisky do pokladen jejich tvůrců.

Podle THR řekl spisovatel a režisér John Francis Daley, že chce další pokračování Clarka Griswolda. Originál režíroval Harold Ramis.

John Francis Daley spolu s Jonathanem Goldsteinem říkají, že je „tu stále hodně, co se mělo říct v příběhu o Griswoldových.“

Jak by měl nový scénář vypadat, se začalo uvažovat už v roce 2009. Rodina zůstane ta původní, jen děti trochu povyrostou. Ale kdo může zastoupit nezapomenutelného Chevy Chase, který ztvárnil „taťku“ Griswolda? V tomhle John Francis Daley ještě vůbec nemá jasno.

Griswoldovi si dříve zahráli nejen v Bláznivé dovolené, ale také v Bláznivé dovolené v Evropě (režie Amy Heckerling; jedna z méně úspěšných částí série), Vánočních prázdninách z roku 1989 (režie Jeremiah S. Chechik) a v Bláznivá dovolené v Las Vegas (další méně úspěšný díl, 1997, režie Stephen Kessler).

 

 

Retro vzpomínka – trailer pro originální Bláznivou dovolenou

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy