Hobby,  Kultura

“Lovec” Hunter Stabler: aneb co všechno lze vytvořit z papíru!

Share

Hunter Stabler patří mezi umělce, kteří si dovedou hrát s papírem tak, že výsledné dílo vypadá jako dokonalá skladba z nekonečné pavoučí sítě.

Na první pohled tento muž nepůsobí dojmem perfekcionisty, který s chirurgickou či hodinářskou přesností pečlivě, důkladně a systematicky skládá jednotlivé tenké drobné části do sebe.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Podíváte se na něj a řeknete si: takový vlasatý vousatý hippie ve středních letech. Ale koho jste si vlastně představovali jako tvůrce těchto papírových kousků? Stačí si přece přeložit jeho umělecké jméno: Hunter Stabler by  mohlo znít jako „vyrovnaný lovec“.

Lovec nápadů?

Přinejmenším lovec s nožem či s nůžkami, neboť jeho talent pro přesnost a trpělivost napomáhá k vytvoření kousků, které jako by vyřezal nějaký stroj. Z různých úhlů pohledu nakonec také uvidíte, že vrstvené díly papíru vytvářejí iluzi prostoru a hrají se světyl a stíny.

Hunter Stabler studoval umění na Pensylvánské universitě, kde graduoval v roce 2006. Toto studium navazovalo na bakalářské umělecké studium v Baltimore. Uspořádal dvě samostatné výstavy v roce 2008 a 2010 ve Philadelphii a dále nespočet výstav, na nichž se společně spolupodílel s dalšími umělci. Za svou práci získal zhruba deset různých ocenění a vydal několik publikací (například doplnil svými kresbami básně Anselma Berrigama a mnoho dalších).

Hunter Stabler vytváří rovněž komplikované vzory s náboženskou a mytologickou tématikou.

Podívejte se na jeho oficiální stránky zde.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy