RUŠ

Klikaté cesty k sobě

Share

Do mého života vstupují nové impulsy někdy nenápadně a nevtíravě, jindy jako rychlý blesk, kolem sebe mám skvělé přátelé a ti mě zásobují neustále novými podněty k osobnímu růstu a řešení všech oblastí života, dozvídám se nové věci o zdraví, vítám šetrné přípravky na tělo i praní, přesto mě přirozená touha po dalším poznávání vede ke vyzkoušení nových věcí.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Mé první setkání s tajemnem, tedy kartami bylo v době mého dospívání v mém rodném městě. Starý dům, stará paní a neosvětlená kuchyň, to bylo místo, kde jsem se dozvěděla první informace, co mě to vůbec čeká.  Karty byly přece čertovy obrázky a povědomí o této oblasti se změnilo výměnou uniforem na Pražském Hradě. Jako poradce pro rodinné finance jsem přišla ke klientce, která se mi podívala do očí, a sdělila, že je mám smutné. A byly. Měla pravdu, tak jsem  k paní G. doporučila velkou část naší firmy. Mé smutné oči se trochu rozradostněly, ale přesto mi život přinesl další události, které převýšily radost ze života a ztrátu partnera.

Stále jsem cítila, že jsou i jiné nehmatatelné hodnoty, pro které stojí za to žít, a chuť se vyvíjet, brzdila mě jenom má minulost a neschopnost tedy jít dál. Kdo se rozešel nebo definitivně přišel o partnera, ten ví, co je to za otevřenou ránu a otázky, které se objevují, za nás nikdo neodpoví. Jak můžeme pochopit situaci, která vznikla, když nevíme důvody druhého, proč zvolil právě tuto cestu? Mé hledání a uzavření minulého vztahu trvalo přes deset let, a mělo to své důvody, které jsem pochopila až následně.

Vlasta Puklová

Vyzkoušela jsem několik technik, jak změnit svůj život s cílem být vyrovnaná a šťastná, potkat už konečně toho pravého. Každá technika mi něco dala, rodinné konstelace mi otevřely vnímavost a vcítění se do situace, kterou prožíváme všichni a přesto si myslíme, že jsme výjimeční v našich zážitcích. Viděla jsem, že historie se opakuje a každý někdy o někoho přišel a řeší svoje bolesti a těžkosti. Pocit, že nejsme sami na náš úděl nás spojovala a posilovala. Z každého setkání stejně naladěných duší  jsem odjížděla s novými poznatky a hlavně přáteli, prožitky byly tak intenzivní, že nás spojily vnitřním poutem neviditelnosti a pochopení.

Takto jsem se i s Miriam potkala po roce, hned jsme navázaly na naše společné zážitky ze semináře, začala mi se zaujetím vykládat o nové metodě RUŠ, kterou se naučila a hlavně jejich výsledcích. Informace mě začaly zajímat stále více a na konci našeho setkání jsem už byla zralá na další krok ke svému nitru.

Seznámení s metodou RUŠ bylo na ukázkové hodině s autorem metody Karlem Nejedlým, kterou jsem během několika dnů navštívila. Náhoda? Opět ne, v té době jsme byli v rodině seznámeni, s tím, že se mezi námi objevil strašák rakovina, dost dobrý důvod jak se naučit s takovým nepřítelem bojovat. Ze setkání s autorem RUŠky jsem po malé ukázce práce odcházela smířená s nemocí svého blízkého. Děkovala jsem za štěstí, které mě v ten moment potkalo, a následná operace která byla nutná pro léčbu nemoci, proběhla bez komplikací a celá atmosféra kolem nemocného byla tak nabitá dobrou energií, že nepadl ani stín pochybnosti o výsledku nebo možnosti skonu. Sama na sobě jsem cítila novou a klidnou  sílu, také víru v život a jeho přírodní zákony. Co se má stát, to se stane. Proč předem plakat a myslet na nejhorší, když je tu naděje a hlavně silné pouto rodiny.

Uvědomila jsem si, že stačí málo, přeformulovat větu, pozměnit myšlenku a věnovat pozornost slovům, která opouští má ústa. Najednou je život lehčí, překážky se překonávají snadněji a pomoc druhému jde sama od sebe. Věděla jsem, že pro mě bude následovat jenom jedna cesta, chci totiž poznat tu neznámou metodu RUŠ zblízka a také na sobě, abych už žila podle svých představ a bez starých obavy a traumat, svobodnější. Svoboda je pro mě důležitá, protože být v poutech a sevřená jako mimino v poviánu, mi nedává prostor pro růst a růst mě vždy zajímal, stejně tak zvídavost, která mě doprovází každý den.

 

Autorka: Vlasta Puklová, nový seriál o metodě RUŠ

Chcete se dozvědět více? Vlastu Puklovou naleznete na puklova.cz

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy