Glosy

Poprvé v historii Británie byli souzeni tři muslimští muži za podněcování k nenávisti k homosexuálům

Share

Porota v Derby ve Velké Británii poprvé ve své historii soudila tři muslimské muže za podněcování k nenávisti na základě sexuální orientace.

Ihjaz Ali, Kabir Ahmed a Razwan Javed distribuovali v červenci 2010 v okolí mešity Jama (v Derby) letáky, ve kterých vyzývali k zabíjení homosexuálů. Letáky vkládali také do okolních poštovních schránek. Případ byl odročen na 10. únor.

Zároveň byli zjištěni další aktivisté v této záležitosti, Mehboob Hussain a Umar Javed.

Na jednom z letáků byl nápis: „Trest smrti?“ a obrázek mužských modelů s oprátkou na krku. Dole by doplněny komentáře ohledně sexu mezi homosexuály.

Mimo jiné se v něm uvádí, že „trest smrti je jediný způsob, jak lze tento nemorální zločin vymazat ze zkažené společnosti.“ Podle nich právě jen takový trest bude působit jako „odstrašující prostředek“ pro všechny „nemocné osoby“.

U výslechu Kabir Ahmed řekl, že uznává, že zabití není dobrým řešením, ale chtěl pouze vyjádřit to, co islám říká o homosexualitě.
Jeden ze svědků u soudu však vyjádřil obavy o svůj život kvůli své orientaci.

Hlavní prokurátorka Sue Hemmingová uvedla: „Každý má právo na zákonnou ochranu a považujeme homofobní zločiny spolu se všemi zločiny z nenávisti za zvláště závažné, protože podrývají lidská práva, aby se (tito lidé) cítili bezpečně. Tento případ není o omezování náboženských názorů lidí nebo o zabraňování, aby se mohli se svými názory podílet s ostatními – (tento případ) byl o tom, že takové názory by měly být vyjadřovány zákonným způsobem a neměly by podněcovat ostatní k nenávisti.“

Ve Velké Británii je s platností od roku 2010 trestný čin vyvolávat nenávist na základě sexuální orientace. Muži šířili tři různé nenávistné letáky proti homosexualitě.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy